Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune by mail
Bianca Dragusanu
Cancan: Bianca si Bote in pat si cu Lavinia
Sanziana Buruiana
Cancan:S-au batut pe sutiene
Loredana Chivu
Cancan: Loredana Chivu are iubit generos
drasius
Libertatea: Vanatorul de violatori, otravit?

Mircea Badea : Despre curve

03:07 Scris de cgc
Sursa: www.mirceabadea.ro

mircea badeaIn opinia mea, curva nu este persoana care face sex pe bani. Aceea este prostituata. O postura neonorabila dar corecta. Nu te iubesc, nu simt atractie fizica, dar stau capra pentru ca ma platesti. Ok. Cinstit. Curva insa, este dezgustatoare. Ea iti spune ca te iubeste, ca o atragi teribil, in timp ce sta capra pentru bani. Lucru pe care nu l-ar recunoaste nici in ruptul capului. Ba chiar o jigneste. O ultragiaza. O face sa planga pentru ca i-ai lezat delicatetea.

Dar notiunea de curva, in opinia mea, repet, n-are legatura exclusiva cu sexul. Ba chiar este egal distribuita intre sexe. Are legatura cu viata. Cu a fi in realitate ceva, dar a face eforturi teribile, ostentative de a parea exact opusul. Curva este libidinoasa si invaziva. N-are limite. Iti declara dragostea cu gura plina. E libidinoasa. Te trage de maneca. E ca spalatorii de parbrize din intersectii: nu se da dusa usor. Poate n-ai inteles din prima. Iti repeta. Ea are principii - atat de solide incat par inaccesibile pana si unui martir crestin halit de lei, e culta - Biblioteca din Alexandria era cat raftul ei pentru seara asta, e inteligenta - Kasparov s-a retras cand ea i-a explicat ca s-a terminat cu smecheria, are un suflet sensibil - salveaza tot, de la copacii patriei pana la copiii din Africa si tigrii din Sumatra. Ce sa mai, daca tragi linia, Iisus a avut noroc cu pozitionarea in timp, altfel nu intra nici in top ten.

Fiecare coltisor al fiintei auguste a curvei este descris de hiperbola. Actiunile, de superlativ. Evaluarile, de suprem. Curva este atat de artificiala, incat daca prosteste fara probleme pe adoratorii carpetei cu rapirea din serai, unui om de bun simt nu-i poate provoca decat dezgustul pe care l-ar simti Casanova in fata femeii gonflabile. Daca ii intorci oglinda in fata, curva practica eschiva, explicatia, atenuarea, ea va minimaliza prilejul si-ti va face un compliment gros ca sa-ti ia fata.

Eu nu pledez pentru adevarul brut, slinos ca un porc, de multe ori puturos ca o hazna. Inteleg si aprob seductia, jocul, povestea, fictiunea, magia, trucul, spectacolul, itinerariul dramatic. Dar diferenta dintre seductie si prestatia curvei este data de rafinament. Asa cum tot pe portativ incap si Mozart si Salam Fermecatoru’. Cum tot pe tavan dau cu pensula si Michelangelo si un zugrav din Stefanesti.

In sfarsit, curva are complexul perfectiunii si vocatia ostentatiei. Pana si Seherazada, cand vedea zorii mijind, sfioasa tacea. Sfioasa ! Curva nu poate fi sfioasa niciodata. Demersul ei de marketing este prea agresiv. Da-i dracului de zori mijind. Poti sa-i vari si lanterna in ochi, ea tot isi va face numarul. De aceea, consider ca uneori e bine sa-i vorbesti pe limba ei. Daca ii canti in struna, s-ar putea sa nu mai fie evidente diferentele dintre voi.Chiar daca o intalnesti la Ateneu, spune-i pe bune ca da din buric aiurea. E ca in bancul cu poliglotul care intalneste ciobanul - si la ce i-a folosit? Invoc acum un motto care mi-a placut mult:” Cu samuraii lupti ca samuraii, cu talharii lupti ca talharii!”

Din acest motiv consimt la demersul frontal al lui Ciutacu pe care l-am considerat genial cateva posturi mai jos. Tot aici, reactia lui Cristian Tudor Popescu mi se pare un exercitiu de pudibonderie ipocrita, sau de sclifoseala prefacuta.

La domnul Traian Radu Ungureanu, unicul izvor de inspiratie era slavirea conducatorului iubit, remunerata de paritdul subordonat. Dar prestatia era agresiv imbibata de intelectualitate, vana morala, fibra autentica si de substanta veridica. De aceea prefer sa consider, pentru salubritatea mentalului meu, ca pozitia domnului Andrei Plesu este doar un derapaj temporar de evaluare, explicabil poate, prin solidaritatea umana cu cel cazut. Orice pas in plus in aceasta directie i-ar da domnului Plesu un mop intr-o mana si niste andrele in cealalta.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Mircea Badea : Despre curve"

  1. Anonim Said,

    Cu toate ca nu inteleg de ce zace articolullui Badea pe blogul tau, subliniez faptul ca,la capitolul "observarea lumii si transcrierea ei" Badea este campion.

    Posted on 13 martie 2009 la 12:22

     
  2. cgc Said,

    zace aici pentru ca mi s-a parut super tare si daca observi am scris ca sursa si ca e luat de la badea, cred ca pana acum nu am intrebat pe nimeni totusi de ce copiaza zeci de articole de pe la altii...nu e copiat ci preluat...de aia zace...chiar si legea iti permite sa copiezi ceva daca dai sursa si un link catre acel site

    Posted on 13 martie 2009 la 20:58

     

CLIPUL ZILEI




Mail :
blogul_lui_cgc@yahoo.com

id : blogul_lui_cgc