Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune by mail
Bianca Dragusanu
Cancan: Bianca si Bote in pat si cu Lavinia
Sanziana Buruiana
Cancan:S-au batut pe sutiene
Loredana Chivu
Cancan: Loredana Chivu are iubit generos
drasius
Libertatea: Vanatorul de violatori, otravit?

Manelistii, anti manele

03:17 Scris de cgc

Tu ce muzica asculti? Stiu ca daca ar sta sa comenteze atata lume care intra...sigur as strange multe comenturi cu multe genuri, dar mai putin manele. Eh, nu zau? Eu pariez ca marea majoritate sunteti manelisti. Si stiu ca tot voi, ascultatorii de manele, strigati cat puteti ca nu ascultati asa ceva, ca voi ascultati house. Ce ascultati? House? Adica? In fine...parca le si vad pe alea mici de merg ele de la 1 martie la solar, ca de se apropie caldura si cum sa-si dezveleasca ele pielea cu celulita de culoare alba, cum dau ele din fundulet pe ritmurile lui Guta sau Copilul de aur. Dar stiu...voi nu ascultati manele. Dar daca ma atent la cateva detalii, imi dau seama cine sunteti.
Acum cateva seri, am purtat o mica discutie cu K-gula. Stiu ca suna un pic strain pentru multi numele asta ca doar nu am zis Guta ce naiba, dar omu' e cu hip hop-ul, fost component al trupei R.A.C.L.A. poate asa iesiti din ceata... si imi spunea "muzical am devenit lenes". Nu l-am intrebat de ce, insa banui. Pe langa download-ul gratis al muzicii de pe net, voi preferati sa dati banii pe cd-ul cu Guta decat pe cel cu K-gula sau CTC sau ceilalti, care nu apar pe scena dezbracati, sau cu dansatoare goale si nici nu stau "noaptea" cu producatorul ca sa iasa albumul. Ei, cantaretii de rap, de ce sa muncesca atat la un album? Pentru cine? Pentru un cerc restrans de ascultatori si cumparatori de muzica buna? Si cateodata le piere cheful de facut muzica.
Vorbeam cu un alt amic intr-o sambata si din discutie in discutie, l-am intrebat pe seara ce face. Raspus simplu "Ma duc la Han". Cand a pronuntat cuvantul han, intr-o secunda mi-au trecut niste imagini prin cap cu pastrama de oaie inconjurata de niste plescoi cu putina mamaliguta servite pe tava aceea din lemn, si alaturi un vin bun si ceva prieteni. Dar mi-am revenit tot atat de rapid si l-am intrebat ce face acolo, acesta spunandu-mi: " Esti nebun, pai canta "copilu de aur" si nu mai stiu ce tiganusi.
Sa continui cu exemplele? Hmmm...eram intr-o seara intr-un club cu niste prieteni. Nici eu nu stiu ce cautam acolo, dar cert e ca m-a prins chiar ora 04:00 dimineata, fara a pasarasi masa vreunul din noi, de parca cineva ne-ar fi furat vinul din fata. Ma uitam prin jur sa vad ce fite se mai poarta, observam tot felul de indivizi care stateau jos pe canapea, cumintei si vreo 2, 3 pitipoance care se leganau pe langa ei pe ritmuri de "house frate". Cert e ca la acea ora din muzica aia, din cauza careia iti duduiau plamanii, dintr-o data asa zis-ul dj, a schimbat placa. Normaaaaaal ca maneleeeeeee frateeeeee...si am ramas socat de ceea ce am vazut. Toata lumea a sarit in sus, a urlat si au inceput sa danseze. Incredibil...am crezut la un moment dat ca s-a intamplat ceva, vreun anunt cu bomba. Nu frate, manelele a aruncat clubul in aer.
"E belea Liviu,si nu canta doar Manele,canta si R&B,Rock,latino,unu din putinii artisti(sau manelisti) care poate aborda mai multe genuri,are melodii si in engleza,franceza,si portugheza..ASTA SPUNE CEVA.." - asta am gasit pe un forum din gresala. Am lesinat de ras si trebuia sa o pun si aici. Si cate si mai cate am citit acolo ca m-au apucat si greturile dupa rasul ala.
Tot pe fel si fel de site-uri , mai ales cand la moda erau discutiile cu tiganii din Italia, citeam comentarii de genul "Bhaa romanilor voi este tari invidiosi ca manelistii are multi bani si e talentati si mai are si femei multe". Cred ca avea mare dreptate tiganul asta. :))
M-am intrebat mereu, de ce numai voi, ascultatorii de manele care aveti toti bani doar, va plimbati cu tramvaiul si ascultati tiganul favorit in difuzorul de la telefon? Voi inca traiti in copac? Chiar asa inapoiati?
Si cum provin din Rahova, nu puteam sa omit masina de manelist, Dacia 1310, cu doua dungi trase pe ea, ghearele de pe portiere, flacarile de pe capota, semnul nike de pe luneta, zarurile, bradutul, cd-urile si margelele din oglinda retrovizoare si beculetele multicolore.
Asadar mai manelistilor, sper ca intr-o zi, va veti civiliza si veti urma exemplu idolilor vostrii Adi de la Valcea care s-a dat pe muzica buna, si l-am vazut interpretand rock in ultima vreme, ori Bianca Rus care s-a dat pe R&B daca nu cumva o confund, ca sincer nu ma pricep la scursuri. Si poate voi manelistilor nu va mai dati houseri cu sapca intoarsa pe cap sau rapperi cu tricou mulat si pantofi de lac. De ce va ascundeti oare? Va e rusine cu muzica si tiganii vostrii? Sunteti jalnici. Pacat ca prea putini au inteles titlul imnului nostru national.
V-am lasat si doua piese frumoase " cado " si ar trebui sa le ascultati caci sunt artisti pe care ar trebui sa aruncati milioanele alea, nu pe tigani.

CLICK AICI SA LASI UN COMENTARIU !






CLICK AICI SA LASI UN COMENTARIU !
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Response to "Manelistii, anti manele"

  1. Neutro Said,

    Foarte tare!!!! Asta e artist adevarat! Felicitari creatorului acestui blog!!!

    Posted on 22 aprilie 2009 la 18:07

     
  2. cgc Said,

    ms...bafta

    Posted on 24 aprilie 2009 la 03:25

     

CLIPUL ZILEI




Mail :
blogul_lui_cgc@yahoo.com

id : blogul_lui_cgc