Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune
Subscribe to Zinmag Tribune by mail
Bianca Dragusanu
Cancan: Bianca si Bote in pat si cu Lavinia
Sanziana Buruiana
Cancan:S-au batut pe sutiene
Loredana Chivu
Cancan: Loredana Chivu are iubit generos
drasius
Libertatea: Vanatorul de violatori, otravit?

INSULA ŞERPILOR este situată la 45 km est de gurile Dunării în dreptul Braţului Sulina. Cu o lungime de 662m şi o lăţime de 440m,cu o circumferinţă de 4 km, are o suprafaţă de 17 ha [1]. Aflată la circa 40 m deasupra nivelului mării insula nu are apă potabilă, este stâncoasă şi cu vegetatie săracă.

În antichitate s-a numit Leuce (Albă) şi este pomenită întâia oară în anul 777 î.H. După mitologia greacă, zeiţa Thetis s-a rugat de Neptun să scoată din adâncul mării o insulă pentru fiul ei Achile, erou al Troiei. Pe insulă a existat şi un templu şi o statuie a lui Achile. S-a mai numit o vreme şi Insula Fericiţilor pentru că grecii credeau că sufletele eroilor morţi locuiau aici [2]. După stăpânirea grecească, bastarnă, persană, romană, bizantină va ajunge în stăpânirea themei Paradunavon, mai apoi a genovezilor, dar şi a lui Dobrotiţă, Mircea cel Bătrân si-n cele din urmă sub stăpânire moldoveană.

Cronica de la Nuremberg afirma că “românii locuiau în insula Peuce vestită de cei vechi”. Peuce denumea şi delta. La 1484 Insula Şerpilor va intra sub stăpânire otomană.

Deşi tratatul de pace de la Bucureşti de la 1812 prevedea că insulele să nu fie ocupate şi luate în stăpânire, Rusia taristă va anexa acest teritoriu .

Insula trebuie sa ramana libera asa cum prevedea tratatul de la Bucuresti din 1812, insa intotdeauna batalia a fost mare, pentru acest loc. Se stie ce zacaminte de petrol si gaze se gasesc acolo. Am observat ca toata lumea era fericita ca nu ma intereseaza ce tribunal sau comisie de la Haga ne-a dat noua insula. Pai nu ne-a dat-o noua lume, ci lor. Lor, porcilor care conduc tara, ca sa mai scoata ceva bani si de acolo. Romania, cumpara petrolul si gazele tot de la rusi, asa ca ce vor scoate de acolo din Insula Serpilor va fi o afacere, in urma careia noi nu vom primi nici un ban in buzunar, ci vor mai aparea pe strazile din Bucuresti alte masini de cateva sute de mii de euro , conduse de niste putoi.
Oricum nu va bucurati voi oamenii de rand pentru ca nu aveti de ce. Se bucura cei care vor profita de pe urma acestei insule, cei care vor scoate petrol de acolo. Daca tot apartine Romaniei, Romania suntem noi, poporul, asa ca avem dreptul sa calcam acea insula, asa ca trebuia facut turism acolo, dar porcii vor profita de bogatiile sale.

CARE ESTE PAREREA TA ? LASA UN COMENTARIU AICI !
You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Response to "NU NOi, ci voi ati castigat Insula Serpilor"

  1. Anonim Said,

    sa curga gazeleeee :)))

    Posted on 4 februarie 2009 la 14:16

     

CLIPUL ZILEI




Mail :
blogul_lui_cgc@yahoo.com

id : blogul_lui_cgc